top of page

Corona en mijn bruiloft op Terschelling...

Bijgewerkt op: 18 jun. 2020

Al eerder postte ik een bericht op de socials over het plannen van je bruiloft in deze lastige tijd. Het is moeilijk om vooruit te kijken en van veel bruidsparen krijg ik te horen dat ze het lastig vinden om nu vol enthousiasme met hun bruiloft bezig te zijn omdat alles onzeker is.


Op dit moment mag er op Terschelling voor de wet getrouwd worden met in totaal 30 personen op de trouwlocaties van de Gemeente Terschelling, dus inclusief de Babs, de bode & het bruidspaar. Deze maatregel geldt tot 1 juli. Een ceremonieel huwelijk met een eigen "babs/spreker" kan natuurlijk ook. Buiten is er geen limiet vanuit de overheid, maar mocht het onverhoopt slecht weer zijn, dan moeten we ergens naar binnen kunnen of onder een tent staan, wat ook een hele goede optie is.


Het is even afwachten wat er qua officiele trouwlocaties na 1 juli veranderd met de aantallen, maar de horecazaken mogen als het goed is 100 personen binnen ontvangen, mits de 1,5 meter in acht wordt genomen en zittend.


Een feestavond is op dit moment nog niet mogelijk, maar uiteraard houden we dit goed in de gaten, want zodra het kan/mag, dan zou dat natuurlijk super zijn! Overleg dus samen met de trouwlocatie wat ten tijde van jullie bruiloft, uiteraard met inachtneming van de maatregelen, de mogelijkheden zijn.Wat we tot nu toe weten en wat er landelijk bekend is gemaakt is het volgende:

  • Per 1 juli 2020 zijn bijeenkomsten van 100 personen weer toegestaan en ook restaurants mogen weer max. 100 personen verwelkomen (inclusief personeel)! De 1,5 meter afstand blijft echter wel nog gelden. Bruiloften met meer dan 30 personen (max. 100 personen) kunnen dus vanaf 1 juli 2020 doorgaan, mits deze allemaal op minimaal 1,5 meter van elkaar kunnen zitten!

  • Elkaar toch dit jaar het jawoord geven? Denk dan eens aan een winterbruiloft in de maanden oktober, november of december! 

  • Willen jullie toch dit jaar trouwen tijdens de Covid-19 periode, dan zou je er ook voor kunnen kiezen om dit jaar de ceremonie te houden en volgend jaar met alle gasten een knalfeest te geven! 2x feest, hoe leuk is dat!

  • Wil jij jouw bruiloft verplaatsen? Kijk dan samen met mij en de leveranciers eens naar trouwen op een maandag, dinsdag, woensdag of zondag! Dit zijn namelijk de minst populaire dagen om te trouwen! 

  • Veel gemeenten houden zich wat bruiloften betreft aan de landelijke richtlijnen van het RIVM en hebben (nog) geen aanvullende maatregelen opgesteld! 

52 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Trouwen op Terschelling

Kirsten de Bruijn  | Weddingplanner

bottom of page